06 10 26 9999

Marieke Bresseleers

Een leerling

DROMEN & DOEN

Speciale kunsteducatie versie van Golden Cage
SHOW + WORKSHOP

Golden Cage laat zien dat hoe diep de dalen ook zijn, je er door de kracht van je dromen altijd weer sterker bovenop kunt komen.


Hoi, ik ben Matthijs.

Toen ik Golden Cage bedacht was ik 27 jaar. Een leeftijd waarop ik voor mijn gevoel belangrijke keuzes moest maken.

Mijn vader ken ik niet anders dan dat hij alleen maar aan het werk is: mailen, bellen… Nooit tijd voor iets anders. Nu hij in de buurt komt van zijn pensioenleeftijd is er iets veranderd. Sinds kort speelt hij thuis - achter zijn computer - vliegsimulatie “Flight Simulator”. Hij heeft zelfs mijn oude slaapkamer omgebouwd tot cockpit!

Mijn moeder legde uit dat hij altijd piloot wilde worden. Toen zij echter zwanger werd koos hij voor een baan waarbij hij wat meer thuis zou zijn dan altijd in de lucht. Heel nobel uiteraard, maar schijnbaar heeft hij altijd een droom gehad en leeft dat nog steeds ergens in zijn achterhoofd.

Daardoor ging ik denken:

Leef ik wel echt het leven dat ik zou willen? Zou ik dingen anders aanpakken dan mijn vader?

Heeft hij spijt?

Dit is het thema van Golden Cage!

Middels de aanverwante kunsteducatie-versie Dromen & Doen show en workshop tracht ik dit thema over te brengen op scholieren van alle leeftijden en niveau's.


Over Dromen & Doen

De spelers moeten belangrijke keuzes maken en staat op een kruispunt in hun leven. Een moment dat iedereen wel eens heeft meegemaakt. Ga je voor je ultieme droom vol risico’s of kies je voor het veilige, terwijl het leven aan je voorbij kabbelt?

Door spel en muziek ontstaat er een thematisch concert dat je meeneemt naar je grootste dromen maar ook naar de diepe dalen die op de loer liggen als het je maar niet lukt deze dromen te realiseren.

Dromen & Doen laat zien dat hoe diep de dalen ook zijn, je er door de kracht van je dromen altijd weer sterker bovenop kunt komen.


Educatief Programma

Workshop

Middelbare scholieren moeten vroeg belangrijke keuzes maken die hun toekomst kunnen bepalen. Wat willen zij later worden? Hebben zij eigenlijk wel levensdromen? Welke zijn dat? Hoe zullen zij later terugkijken op hun leven?

Wij geloven dat iedereen in de basis meer wil dan dat hij/zij doet.

Tijdens de workshop denken leerlingen op een actieve manier na over de doelen en dromen die ze zelf hebben. Wat willen ze in de toekomst bereiken? En wat hebben ze er voor over om de onvermijdelijke obstakels die in de weg staan te trotseren?

Vervolgens gaan ze zelf aan de slag om de weg naar hun te dromen te verbeelden met behulp van diverse kunstdisciplines

Reflectie

De leerling interviewt een voor hem/haar belangrijk (ouder) persoon en probeert te ontdekken welke valkuilen die persoon ervoer toen hij/zij even oud was als de leerling nu is.

"Wat is er van uw dromen terecht gekomen, opa?"

"Herken je veel van mijn huidige zoektocht in jezelf, mama?"

Wat is er mooier dan van opa te horen dat hij ooit met dezelfde vragen worstelde als jij?

Dit interview wordt gefilmd en naar de docent gestuurd ter beoordeling.


Meer weten?

Heeft u nog vragen? U kunt ons 7 dagen per week bereiken, zowel overdag als 's avonds.

Bekijk ook ons informatiepakket.

06 10 26 9999

info@goldencage.nl

Dromen & Doen, onderdeel van Golden Cage, is een Matthijs Rolleman Productie.

Matthijs Rolleman Producties
Goudvistraat 11
7559MP Hengelo
KVK: 64426882
RSIN/FISCAAL NUMMER: 855661562


Cultuurkaart Acceptant


Matthijs Rolleman

Dromen en Doen